Sylvia

Se calculeaza la cantitate aproximativ 250 de gr de persoana. Pentru a fi gustoase scoicile trebuie sa fie proaspete, carapacea acestora inchisa, daca este deschisa inainte de a fi gatite inseamna ca nu pot fi consumate.   Se spala bine in jet de apa si se lasa 30 de minute in apa rece inainte de a fi gatite.

Ingrediente necesare pentru 2 portii : 500 gr scoici proaspete, 50 gr unt, 3-4 catei de usturoi, o legatura mica de patrunjel.

Preparare : scoicile se pun la fiert intr-un vas mare cu 200 ml de apa, atunci cand incep sa clocoteasca de adauga untul si se lasa aproximativ 5 minute amestecandu-se mereu cu o spatula de lemn pana se desfac toate scoicile semn ca sunt gata. Se adauga apoi usturoiul presat si patrunjelul tocat marunt si se mai lasa un minut. Se servesc calde cu garnitura de cartofi prajiti sau cartofi natur dupa preferinta. Peste ele inainte de servire se poate turna  putina maioneza cu usturoi. Aceeasi reteta se poate prepara si inlocuind apa cu vinul alb sec.

Pentru cei care iubesc fructele de mare e o mancare usor de preparat si cu care nu poti da gres niciodata, va doresc pofta buna !

scoici