Sylvia

scoici sote 2

 

      Am lipsit ceva vreme din bucataria mea fiind plecata intr-o scurta vacanta in Romania, sincer mi-a fost dor de bucataria mea  🙂 desi si acolo am gatit retete delicioase . Am o multime de retete pe care le-am testat si le voi posta, multumesc celor care m-au vizitat si in lipsa mea si promit sa fiu o gazda buna si prezenta in lunile care urmeaza 🙂 .

    Pentru azi va propun scoici cu sos de legume, un preparat simplu si delicios care cu siguranta va placea iubitorilor de fructe de mare. Cand auziti scoici  va ganditi probabil la prepararea clasica cu putin unt sau ulei de masline, putin  usturoi, apa sau vin si patrunjel…..retete excelenta dealtfel si indelung testata de mine . Dupa multe degustari si preparari am ajuns sa imi placa sa ma joc in bucatarie cu scoicile, mereu o reteteta noua, mereu  un ingredient nou langa ele, le gasesc o sursa asa de mare de arome si prezenta atat de agreabila incat mereu simt nevoia sa le testez in alta compozitie.

   Pentru retetea aceasta avem nevoie pentru 2 persoane de : aproximativ  800 grame scoici, o jumatate de ardei rosu taiat cubulete, o jumatate de dovlecel (zucchini  am pus eu ) taiat cubulete, o nuca de unt ( sa fie rasfat complet 🙂   ) , 100 ml de vin alb, putina sare, un varf de cutit de amidon alimentar, eu pun mereu Maizena de la Knorr care nu necesita dizolvare prealbila, o mana de patrunjel taiat marunt.

   Preparare: punem in prealabil legumele taiate cubulete in unt adaugam putina sare  si le lasam la foc mic pret de cateva minute pana se inmoaie putin :

 

scoici soté

 

   Vine randul scoicilor sa se alature legumeler la tigaie. Adaugam vinul si le lasam la foc mediu pana se deschid toate semn ca sunt facute. La capitolul scoici preferatele mele sunt scoicle proaspete, nu se compara zic eu cu cele congelate…..daca nu aveti variante de rezerva decat deloc 🙂 mai bine congelate dar am vazut ca si in Romania la Cora si Carrefour au midii proapete:

 

scoici soté 1

 

      Adaugam la amidonul alimentar ca sa obtinem un sos putin mai legat si patrunjelul verde. Toata operatiunea de la adaugatul scocilor pana la final nu dureaza mai mult de 3 minute, de cand se deschid se iau foarte repede de pe foc pentru a-si pastra aroma si a nu risca sa le gatim prea mult. Eu le-am servit cu o garnitura de cartofi fierti in abur peste care am pus doar putina sare si piper , ceva ierburi aromate si am asezonat tot platoul cu putina boia si gata masa in zece minute :

 

scoici sote final

 

    Daca v-a placut povestea va mai astept si alta data cu alte povesti culinare 🙂 sa degustam impreuna noi bucate si sa descoperim noi retete.