Sylvia

 

   O mancare excelenta si usoara pentru cei care prefera aroma marii si a fructelor de mare, trebuie sa recunosc ca am facut-o cu gandul la vacanta in Spania  care urmeaza peste 2 saptamani.

  Avem nevoie de : 200 grame de scoici decorticate, 50 ml vin alb,  o lingura ulei masline, o mana de patrunjel verde, o rosie, o lingura de telina rasa, un catel de usturoi , o ceapa mica echalote, sare, piper :

 

scoici

 

   Preparare: intr-o tigaie mai mare punem uleiul de masline la incins si adaugam apoi ceapa tocata fin si telina. Dupa 2 minute adaugam scoicile si 50 ml de vin alb si lasam sa fiarba incet pret de 3-5 minute. Apoi adaugam rosia taiata cubulete mici fara seminte si usturoiul zdrobit  :

 

scoici 2

 

    Amestecam incet cu o spatula de lemn si mai lasam 2 minute la foc mic.  Presaram apoi verdeata maruntita si stingem focul. Se pot servi cu orice garnitura de la paste, orez sau cartofi nature, eu le-am servit simple si au fost delicioase, o reteta pe cat  de simpla pe atat de buna :

scoici final