Sylvia

     Am facut de ceva vreme dar nu am reusit inca sa postez reteta. Am fost foarte incantata in primul rand ca am gasit varza murata intreaga 🙂 si  am facut o portie mai mare din care am fiert apoi de 2 ori, fara sarmale parca nu as fi simtit gustul si prezenta iernii …

 Avem nevoie de o varza mare murata pe care o desfacem pe foi  , pe cele mai mari le taiem in 2 cele mai mici raman intregi, le scoatem numai baza  la nervura din spate sa le putem rula mai usor.

    Pt compozitie am pus 1/2 kg de carne de porc tocata, 1/2 kg de carne de vitel tocata si 500 grame de kaiser afumat tocat, o cana de orez, 2-3 cepe medii, o lingura pasta de rosii, boia, sare, cimbru uscat ( frunzulitele maruntite) , putin piper, 50 ml ulei.

     Preparare : tocam ceapa marunt si o calim in ulei, adaugam apoi tot acolo carnea si orezul si condimentele si pasta de rosii , omogenizam bine compozitia si o condimentam bine.

    Cu aceasta compozitie umplem apoi sarmalele si le rulam dupa dimensiunea dorita. Se pun la fiert impreuna cu bucati de ciolan sau costita afumata, varza murata tocata marunt si crengute de cimbru. Cele mai bune ies fierte la cuptor in oala de lut, eu am fiert in vasul meu roman.

    Merg de minune cu un vin fiert fierbinte 🙂 :

sarmale