Sylvia

    Va prezint azi sarmalele de post facute de mine  care vreau sa va spun ca au  fost delicioase, neasteptat  de bune . Eu am pus ce legume aveam la indemana, voi adaptati cu ce aveti prin frigider 🙂 .

   Eu am pus cateva cepe, un ardei rosu, un morcov, un dovlecel verde zucchinni, cativa hribi deshidratati, ciuperci champinion ,orez,  o mana de linte galbena, sare, piper, ulei, cimbru  uscat, pasta de rosii .

 

           Lintea mea a fost din cea decojita si uscata, exact cum o vedeti in imagine :

 

 

       Preparare: ceapa am facut-o cu robotul, morcovul l-am dat pe razatoare, ciupercile si dovlecelul le-am  taiat cubulete. Am calit putin legumele in putin ulei si am condimentat cu sare, piper si cimbru si la sfarsit am adaugat orezul si  lintea   :

 

       

      Cu aceasta compozitie am impachetat sarmalele mititele 🙂 am reusit sa le fac asa pentru ca am folosit o varza chinezeasca  clocotita in apa cu otet, sare si cimbru care a fost foarte maleabila.  Aranjam sarmalele intr-un vas termorezistent :

 

      

     Am turnat peste sarmale o compozitie facuta din apa, o lingura de pasta de rosii, sare, piper si cimbru uscat :

 

       

    Acoperim vasul cu capac si lasam in cuptor timp de o ora si jumatate la foc mic dupa prima jumatate de ora. Timpul variaza si in functie de cantitate, eu nu am facut foarte multe . La final avem rezultatul care arata foarte imbietor :

 

     

        Au fost super gustoase si aromate, sincer mai mult decat as fi asteptat de la ele 🙂  :

 

   

    va prezint si o poza cu sectiunea sa va faceti o idee 🙂 :