Sylvia

 

  Am luat aceasta  reteta de la Julie de pe www.bucatars.ro mi-a placut foarte mult plus ca nu mancasem niciodata asa ceva.

  Avem nevoie de : cateva bucati de carne de pui pe care le condimentam bine cu sare, piper, boia si ierburi aromate si le facem pe grill la foc foarte mic sa se patrunda  :

 saramura de pui

 

   Pentru saramura avem nevoie de : un catel de usturoi taiat feliute mici, sare, piper boabe ( eu nu am avut si am pus macinat ) , cateva rondele de ardei iute,  putina boia . Pentru ca eu nu folosesc vegeta am mai pus ca sa  ii dea gust cateva rondele  de ardei capia, un fir de ceapa verde taiat marunt si o lingura de ierburi uscate aromate.  Toate astea se pun cu o cana de apa la fiert si le lasam sa clocoteasca cateva minute. Dupa ce s-au facut bucatile de carne  le punem si pe acestea in saramura si le lasam sa clocoteasca 2-3 minute ( iau un gust deosebit ) :

saramura de pui 1

 

  Am servit saramura de pui  cu o mamaliguta foarte moale si vreau sa va spun ca a fost minunata, multumesc de reteta Julie, o sa o repet cu siguranta :

 

saramura de pui final