Sylvia

        O mancare romaneasca plina de arome si culoare, binevenita la orice ocazie si care imbraca parca de minune haina iernii ….o gasesc foarte potrivita si pentru mesele de Sarbatori. 

   Avem nevoie de : pastrav, sare, piper.Pentru saramura:  o cana de apa, o creanga de cimbru  uscat,  2 foi de dafin, sare,  piper, o jumatate de ceapa taiata fasii fine, cateva fasii de ardei colorat, o lingura de pasta de rosii,  o rosie taiata rondele,  un catel sau doi de usturoi , cateva rondele de ardei iute , verdeata aromata: patrunjrl  verde si marar  prefer eu.

  Preparare : Se curata si se pregatesc pestii, uscandu-i bine la final. Eu personal ii pensulez cu ulei de masline si ii condimentez bine si pe interior cu sare  si piper :

 

      Se face pestele la gratar pe foc mic.

 

 

    Intre timp pregatim saramura intr-un vas mai mare in care sa incapa apoi pestii. Intr-o cana de apa am pus crenguta de cimbru  si foile de dafin . Adaugam sare, piperul boabe,  pasta de rosii si legumele taiate fasii si lasam sa coloteasca incet :

 

 

         Dupa ce peste este facut bine pe gratar il punem in saramura si mai lasam sa clocoteasca incet cateva minute. La final adaugam rondele de arei iute si usturoiul, acoperim cu un capac si mai lasam un minut.

 

 

    Se serveste cu sos si verdeata proaspat maruntita presarata peste el si binenteles nelipsita mamaliga . Deja ma gandesc la masa de Sarbatori 🙂 :