Sylvia

Salata de vinete este un preparat culinar usor de realizat si foarte gustos mai ales vara cand gasim ingredientele proaspete si de sezon.

Ingrediente necesare:  1 kg de vinete, 2 oua, 100 ml ulei, 2 cepe verzi, o lingurita mustar, sare, piper.

Preparare: se coc vinetele si se curata de coaja si se lasa la stors :

vinete-1

Se toaca marunt  2 cepe verzi mici, vara prefer sa pun ceapa verde pentru ca este mai gustoasa :

vinete-2

Intr-un bol se prepara maioneza  din 2 galbenusuri, o lingurita de mustar si 100 ml de ulei :

vinete-3

Se amesteca apoi vinetele cu ceapa tocata marunt, sarea si maioneza  mixandu-se bine pana devin spumoase. Merg de minune cu painea italieneasca Ciabatta si eu le-am servit asortate cu cubulete de rosii pe care am presarat putina sare, 2 stropi de ulei de masline si ierburi uscate pentru salate. Va servesc si pe voi cu o felie :

vinete-4