Sylvia

 

  Este perfecta pentru o si calda de vara si pentru o cina lejera asa cum mi-am pregatit eu seara trecuta. Am vazut o salata in genul acesta pe blogul Amei :  ” Ama in bucatarie”  si de atunci mi-a ramas mintea la ea.

  Avem nevoie de : o rosie,  o mana de salata verde, un fir de ceapa verde, o jumatate de ardei rosu, o jumatate de morcov, 5 oua de prepelita, 2 felii de somon afumat.

salata somon

 

   Preparare: se fierb ouale de prepelita in apa cu putina sare timp de 5 minute de cand au inceput sa clocoteasca. Intr-un vas mai mare se taie rosia si ceapa verde rondele si ardeiul si somonul fasii lungi si subtiri. Curatam ouale de prepelita si le taiem in 2 cu un cutit foarte bine ascutit sa nu se rupa. Morcovul il taiem fasii foarte subtiri :

 

salata somon 1

 

  Condimentam cu sare si piper proaspat macinat si pregatim un dressing facut din putina apa, o lingurita ulei de masline, o lingurita otet de cidru, o  lingura de ierburi aromate uscate pentru salata :

 

salata somon 2

 

     Se toarna dressingul peste salata si se amesteca cu grija sa nu se zdrobeasca.  Se serveste  cu paine prajita sau simpla :

 

salata somon final

  sau cu o parmesan ras turnat peste, intr-un start subtire ca o umbra de rasfat  🙂 :

 

salata somon final 2