Sylvia

Este o reteta excelenta pentru o zi fierbinte de vara!

Ingrediente: 200 de grame piept de pui rotisat, 100 gr telemea de oaie, 3-4castraveti cornison mici, o rosie mare, 2 linguri boabe de porumb, un manunchi de ruccola, 2 linguri ulei masline, o lingurita otet balsamic, sare, piper, un varf de cutit de ierburi aromate pentru salate.

Preparare : se taie in cubulete mici pieptul de pui si branza telemea, castravetii se taie rondele iar rosiile feliute subtiri. Intr-un bol mare se amesteca  cu o spatula de lemn pentru a nu se sfarama, toate ingredientele mentionate mai sus, adaugandu-se porumbul. Separat se prepara dessingul amestecandu-se intr-un bol uleiul de masline cu otetul balsamic, sarea si ierburile aromate. Se toarna sosul format peste salata si se mai amesteca incet de cateva ori.

Se aseaza cu grija salata in platoul in care se serveste si se garniseste cu cateva frunze de ruccola. Pentru a se intensifica senzatia racoroasa a salatei recomand ca verdeturile din salata sa fi fost tinute in frigider inainte de a fi folosite sau sa fie introdusa salata gata preparata la frigider pentru 10 minute inainte sa fie servita. Eu am folosit pe post de decor si un cerculet de branza de capra preparat cu ierburi aromate. Poate fi acompaniata de un bastonas crocant cu rozmarin sau feliute mici de paine neagra prajite usor, altaturi de un pahar cu apa minerala rece . Va doresc pofta buna !

salata