Sylvia

 

 Va propun aceasta salata de vara foarte lejera si aromata care poate fi servita al orice ora atat singura cat si in compania unei fripturi  ( 🙂 cu atat mai bine , daca aveti ocazia ) .

  Elementul esential : avem nevoie de ingrediente proaspete si fragede: ceapa verde cat mai mica posibil, rosii proaspete, castraveti mici, un ardei capia, ridichii de luna mici, un fir de patrujel .

salata de vara

    Toata lumea stie face o salata nu ma indouesc de asta eu vreau sa va propun si reteta si metoda mea de a face o salata de vara. Pentru dressing avem nevoie de o lingurita de fulgi marunti uscati de ceapa, o lingura de ierburi uscate aromate pentru salate,  o lingura de otet ( baslamic sau simplu) si o lingurita de ulei de masline ( ajunge nu e cazul sa puneti mai mult).

   Preparare: se taie legumele marunt ( eu am folosit  placa ondulata) si se amesteca cu sare si putin piper pana la omogenizare. Dupa aceea separat intr-un bol facem dressingul din otet, ulei, fulgii de ceapa si ierburile aromate si il turnam peste salata, in felul asta gustul este omogen si amesteca mai usor.  Dupa ce am amestecat si omogenizat presaram peste putin patrunjel proapsta tocat fin .

 

salata de vara final