Sylvia

 

    O sa incep o serie de retete de salate, pe langa restul retetelor, pentru ca este destul de sus in topul preferintelor mele culinare. Salata iti da ocazia sa jonglezi cu orice culoare, aroma, combinatie….si are si calitatea de a fi hipocalorica.

  Va prezint acum salata care am facut-o aseara pornind de la faptul ca ma gandeam sa fac o salata de ton.

  Avem nevoie  pentru o portie de salata de : 100 grame de ton din conserva ( eu in salate pun mereu ton in suc propriu fara ulei )  , un capat de castravete, putin morcov, o mana de salata verde, cateva  bucati de ardei copti rosii  ( pe langa gustul bestial dau un plus de culoare ) , o ridichie, o lingura de ierburi aromate uscate ( eu am pus ceva combinatie speciala pentru salate puteti sa puneti ce doriti dvs).

  Pentru dressing avem nevoie de o lingurita de ulei de masline, o lingura de otet balsamis si putina sare.

 

salata de ton

 

      Stoarcem bine tonul si il despartim pe lamele si le taiem cu grija. Taiem cu placa ondulata pentru un aspect mai frumos castravetele si ardeii copti,  taiem sau rupem bucati mici salata si morcovul il aschiem lamele fine cu ustensila de curatat legume . Punem totul intr-un vas mai mare si omogenizam :

 

salata de ton 1

 

           Separat intr-un bol mic pregatim dressingul amestecand putina sare cu ulei si otel balsamic in cantitatile date, daca faceti portie mai mare ajustati cantitatile. Turnam peste si amestecam incet cu o spatula. Am aranjat apoi salata intr-un vas mai mic si am garnisit-o cu 2 rondele de paine prajita :

 

salata de ton 2

 

     A fost o cina excelenta, plina de aroma gust si culoare. Promit sa revin si cu alte retete :

 

salata de ton final