Sylvia

 

  Este pe cat de usor de preparat pe atat de buna. Noi o mancam atat ca si garnitura la fripturi si simpla cu paine prajita , pentru o cina mai lejera.

  Avem nevoie de : 4 -5 bucati mici de sfecla ( eu le gasesc gata fierte ambalate in punga vidata ) , 2 lingurite de pasta de hrean, o lingurita de zahar brun, 2-3 linguri de otet balsamic, o lingurita sare, optional putin chimen .

   Preparare: fierbeti sfecla daca este cruda , verificand-o din timp in timp cu o furculita, atunci cand intra usor in ea este gata , nu trebuie sa fie prea moale ca nu e buna.  Se curata sfecla si se marunteste, o puteti sau da pe razatoare ( cel mai adesea asa fac ) sau taia cubulete. Dupa aceea intr-un vas mai mare  adaugam peste ea , zaharul, sarea, pasta de hrean, otetul  si chimenul :

 

salata sfecla

 

     Amestecam incet cu o spatula de lemn pana la 000omogenizare.Este buna pastrata la frigider inainte de a fi servita, eu o las cateva ore.

 

salata sfecla