Sylvia

salata cu zuchinni

Este o muratura excelenta, eu am facut in catitate simbolica dar puteti adapta cantitatile.

La un kilogram de gogonele se pune un kilogram de zucchini si o jumatate de kilogram de ceapa. Se taie rondele gogonelele si zucchini ( sortiment de  dovlecel, verde inchis la culoare  si care se pastreaza mai ferm atat la gatit cat si la murat )    iar ceapa solzisori.

Intr-un vas nemetalic se amesteca gogonelele cu zucchini si ceapa, punem cateva fire de cimbru verde printre ele si 2 linguri de sare mare si le lasam asa cateva ore.

salata de tzuchinni

Dupa aceea se cladesc in borcane incepand cu un strat de cimbru uscat si telina frunze apoi compozita de gogonele cu zucchini si iar frunze si terminam cu cimbru si dafin.  Intr-un vas  se pune apa la fiert, cu boabe de mustar, foi de dafin, boabe de piper si o crenguta de cimbru. Cand clocoteste apa se pune  pentru fiecare litru de apa o  de lingura de sare mare si o  de lingura de otet, la aceasta salata am pus in plus o jumatate de plic de praf special pentru muratri de la Dr Otker, din acela dulce-acrisor. Se toarna apa fierbinte peste ele in borcane, punem putina aspirina deasupra, un varf de cutit am pus eu si se infileteaza fierbinti.

salata tzuchinni 1