Sylvia

   Ma gandeam ca dupa asa multa  mancare consistenta o salate de cruditati prinde bine :).

  Avem nevoie de : un castravete mare curatat, 2 legaturi de ridichii de luna, 2 cepe echalote mici ( sau ceapa verde) sare, piper, o lingurita ulei de masline ( bio am pus eu ) , o lingurita de ulei de floarea soarelui, o lingura de otet balamic, o lingura de verdeata uscata pt salate (are de la patrunjel, telina, morcov, usturoi, ciboulette …amestec de ierburi deshidratate , daca nu il gasiti de cumpaart puteti sa il preparati acasa e f bun la salate ) .  

   Preparare: curatam castravetele lasand cate o fasie mica din loc in loc pt aspect, il taiem rondele la fel si ridichiile . Eu am folosit placa ondulata pentru a le taia ca sa dau un aspect mai frumos.

 

salata de castraveti

 

    Separat preparam intr-un bol amestecul de ulei si otetul balsamic, adaugam sarea, piperul  si verdeturile si turnam peste salata.

 

salata de castraveti 1

 

     Amestecam bine si mai presaram putin deasupra un fir de verdeata. Se serveste simpla cu paine prajita sau cu cubulete de braza sarata. Poate de asemenea sa tina companie unei fripturi bune ….poate simpla e mai bine 🙂 :

 

salata castraveti final