Sylvia

 

     Mi-am facut un obicei foarte bun de ceva vreme, acela de a manca salata sub toate formele si in toate varietatile. Imi plac foarte mult pentru diversitatea combinatiilor si gusturilor, dressingurile pot fi la fel combinatii nenumarate de sosuri si arome si aportul caloric ramane totusi mic.

   Strategia mea este de a avea mereu la  dispozitie salata in diverse foerme, unele gata spalate si ambalate in diverse combinatii, nelipsita ruccola si macris si o multime de legume verzi.

   Azi va propun o salata de cruditati cu feta, eu am pus 30 de grame de feta si mi s-a parut suficienta puteti sa puneti mai mult daca vreti. Avem nevoie pentru acesta salata de : o bucata de castravete, cateva ridichi, un fir de ceapa verde,  o rosie, o jumatate de ardei capia, o mana de macris, branza feta, ierburi uscate pentru salate :

 

      Ca si dressing am facut un sos dintr-o lingura de iaurt light, putin mustar si un fir de ulei de masline si ierburi uscate pentru salate ( puteti adauga optional usturoi daca doriti). Am taiat legumele si le-am asezat in straturi intr-un vas mai mare, la final am adaugat si o lingura de morcov ras ( imi place la nebunie, puteti sa renuntati la el daca nu va place) :

 

 

      Se toarna dressingul la final si amesteca cu grija cu o spatula . Se garniseste la  final cu cuburi de feta si cu ierburi uscate pentru salate. Este o cina excelenta, aromata si super  usoara :