Sylvia

 

  Ca sa fiu sincera am facut de cateva ori salata aceasta si am intentia sa o repet, este delicioasa, o combinatie perfecta de arome subtile dar sensibile, ma duce cu gandul la Rusia si la iernile cu multa zapada. Reteta am preluat-o de la o buna si draga prietena Medi, a carui bucate ma fascineaza mereu : sunt pline de gust si arome si mai ales facute cu dragoste .

   Pentru aceasta salata avem nevoie de : cativa cartofi rosii fierti ( eu i-am fiert in abur ) ,  un macrou afumat, o ceapa rosie taiata fasii fine, o mana de masline negre, ulei de masline, sare si piper proaspat macinat , patrunjel verde tocat fin ( eu am mai pus si un fir de marar ) .

 

     Preparare: se taie cartofii cuburi mai mari ( eu i-am taiat cu placa ondulata ) si se aseaza ca strat de baza. Adaugam peste ei pestele taiat fasii subtiri si maslinele :

 

 

    La sfarsit adaugam  ceapa taiata le fel. Eu am lasat ceapa cu putina sare, ulei si otet inainte ca sa ii ia putin din tarie, plus ca imi place marinata asa. Adaugam verdeata maruntita si condimentam cu sare, piper si un fir subtire de ulei de masline :

 

 

    Eu am servit-o decorata cu o rosie cerise taiata in 4 si cu putin marar deasupra. Pentru ca “se cerea ” am facut si un vin fiert.  A fost un adevarat festin , intr-o zi de iarna cu ninsoare ….Va invit sa testati reteta si o sa va incante cu siguranta, am facut-o si in varianta cu macrou si cateva fasii de somon afumat dar am preferat sa o prezint in varianta  clasica à la Medi .