//
Cititi...

Preparate cu peste si fructe de mare

Salata de cartofi cu peste afumat si masline

 

  Ca sa fiu sincera am facut de cateva ori salata aceasta si am intentia sa o repet, este delicioasa, o combinatie perfecta de arome subtile dar sensibile, ma duce cu gandul la Rusia si la iernile cu multa zapada. Reteta am preluat-o de la o buna si draga prietena Medi, a carui bucate ma fascineaza mereu : sunt pline de gust si arome si mai ales facute cu dragoste .

   Pentru aceasta salata avem nevoie de : cativa cartofi rosii fierti ( eu i-am fiert in abur ) ,  un macrou afumat, o ceapa rosie taiata fasii fine, o mana de masline negre, ulei de masline, sare si piper proaspat macinat , patrunjel verde tocat fin ( eu am mai pus si un fir de marar ) .

 

     Preparare: se taie cartofii cuburi mai mari ( eu i-am taiat cu placa ondulata ) si se aseaza ca strat de baza. Adaugam peste ei pestele taiat fasii subtiri si maslinele :

 

 

    La sfarsit adaugam  ceapa taiata le fel. Eu am lasat ceapa cu putina sare, ulei si otet inainte ca sa ii ia putin din tarie, plus ca imi place marinata asa. Adaugam verdeata maruntita si condimentam cu sare, piper si un fir subtire de ulei de masline :

 

 

    Eu am servit-o decorata cu o rosie cerise taiata in 4 si cu putin marar deasupra. Pentru ca “se cerea ” am facut si un vin fiert.  A fost un adevarat festin , intr-o zi de iarna cu ninsoare ….Va invit sa testati reteta si o sa va incante cu siguranta, am facut-o si in varianta cu macrou si cateva fasii de somon afumat dar am preferat sa o prezint in varianta  clasica à la Medi .

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ultimele articole

Omleta frantuzeasca cu piperade
April 15, 2014
By Sylvia
Crema de zahar ars/crème brûlée
April 8, 2014
By Sylvia
Vita cu morcovi la cuptor sau estouffade de bœuf aux carottes
February 19, 2014
By Sylvia
Fond alb de pui
February 18, 2014
By Sylvia
Vinegreta lejera cu suc de portocale
February 10, 2014
By Sylvia
Paella Marisco cu rosii si ardei copti
February 5, 2014
By Sylvia
Crutoane aromate
January 27, 2014
By Sylvia
Supa crema de dovleac copt
January 26, 2014
By Sylvia
Paste cu fructe de mare si somon
January 21, 2014
By Sylvia
Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale
January 20, 2014
By Sylvia
La multi ani 2014
January 3, 2014
By Sylvia
Cipsuri de sunca coppa
December 8, 2013
By Sylvia
Velouté/supa crema de 4 legume
December 3, 2013
By Sylvia
Cuscus/cous-cous cu legume in stil marocan
November 28, 2013
By Sylvia
Bavarois de somon si avocado
November 23, 2013
By Sylvia
Supa italiana cu legume si cascaval afumat
November 22, 2013
By Sylvia
Supa wonton cu fructe de mare
November 17, 2013
By Sylvia
Tartine calde cu somon si chorizo pentru brunch
November 17, 2013
By Sylvia
Scoici gratinate cu legume
November 10, 2013
By Sylvia
Supa japoneza cu vita si taietei soba
October 11, 2013
By Sylvia
SEO