Sylvia

 

  Este inca din copilarie unul din deserturile mele preferate, imi amintesc ca in copilarie procesul de fabricare in sine mi se parea magic 🙂 nu intelegeam cum din niste biscuiti simpli , cacao, zahar si lapte poate sa iasa asa minunatie …

  Reteta asta am preluat-o de la Rivka de pe www.bucataras.ro  si este sincer va spun cea mai buna reteta de salam de biscuiti care am facut-o, iti multumesc Rivka , super lejera si gustoasa  reteta .

   Am pornit de la inceput cu cantitati duble  fata de cat specifica reteta de baza : 800 grame biscuiti ( petit beure am pus eu ), 4 lingurite de miere, 6 linguri pline cacao,6 linguri zahar,  cca 600  ml lapte spunea reteta dar mi-e mi-a “luat” compozitia doar 450  ml cred ca depinde de biscuiti ai mei au fost mai moi ) ,4 linguri de  nutella, esenta de rom, 1  lingura de unt, folie alimentara pt invelit salamul de biscuiti .

  Preparare :  Se zdrobesc biscuitii marunt, ( eu i-am facut cu robotul meu )  iar pe unii i-am rupt bucati mici si se adauga cele 6 linguri de zahar, cacao, mierea :

 

salam de biscuiti

 

      Laptele se incalzeste pe foc pana la fierbere impreuna cu cela 4 linguri de nutella  si esenta de rom si untul. Amestecam incet pana la omogenizare fara sa lasam sa clocoteasca.Se adauga cand s-a racit putin  amestecului de biscuiti :

 

salam biscuiti 1

 

      Dupa ce am omogenizat bine punem compozitia in forma de sul in folie alimentara sau o punga transparenta si rulam. Eu am folosit de data asta punga transparenta ca nu am reusit cu folia mea a fost prea subtire. O parte l-am rulat simplu si o parte in fulgi de migdale :

 

salam de biscuiti 2

  

    L-am lasat la frigider de seara pana dimineata, daca va grabiti il puteti pune la congelator pentru cateva ore :

 

salam biscuiti 4

 

      A fost excelent al gust super leger si aromat. Mi-a placut mult reteta ca nu are canitati industriale de unt 🙂 am facut-o deja de 2 ori si cred ca voi ramane si pe viitor la reteta asta :

 

salam biscuiti final