Sylvia

  Am luat acesta reteta de la Oana de pe www.Bucataras.ro si trebuie sa ii multumesc pentru ea pentru ca a iesit o bunatate  de pui foarte aromat si fraged. Reteta originala era cu piept de curcan, hribi, cascaval, ardei , ceapa si usturi verde eu am adaptata putin la compozitie ca mi-a lipsit ceapa si usturoiul verde si am pus piept de pui.   Acesta este reteta originala  http://www.bucataras.ro/retete/5570/rulouri-de-curcan-cu-hribi.html.

  Avem nevoie pentru 2 persoane de 4 bucati de piept de pui batute ca si pentru snitel, cativa hribi ( eu am avut uscati si i-am rehidratat) , 8 fasii de ardei rosu, 4 fasii de cascaval, verdeata tocata marunt ( coriandru si patrunjel am pus eu, sare, piper, 30 ml ulei de masline, cativa fulgi de unt, o ligura de sos de soya, 100 ml apa.

  Preparare: batem bucatile de carne si le condimentam cu sare si piper. Asezam apoi pe fiecare bucata catia hribi rehidratati ( eu i-am rehidratat cu 100 ml de apa la microunde lasati pe putere maxima 3 minute), o feliuta de cascaval, 2 fasii de ardei si verdeata maruntita :

 

rolou piept pui

 

       Rulam dupa aceea bucatile de piept de pui si le prindem cu o scobitoare si le asezam intr-un vas termorezistent. Turnam peste ele amestecul de apa cu ulei si sos de soya, mai presaram putina sare, cativa fulgi de unt si putin cascaval ras si verdeata:

 

rulouri piept pui 1

 

    Se dau la cuptor primele 15 minute acoperite cu o folie de aluminiu si apoi eu i-am lasat inca 10 minute fara folie sa se rumeneasca putin :

 

rulou pui 2

 

        Au iesit minunate, rumenite si foarte aromate  este o reteta excelenta :

 

rulou pui3

 

       Se pot alatura unei garnituri de cartofi sau maca  simple cu o salata asortata cum am facut eu,  multumesc Oana pentru reteta  :

 

rulou final