Sylvia

Daca va ganditi cum sa faceti repede ceva bun si aspectuos pentru o masa festiva si as faceti si altceva intre timp 🙂 raspunsul care imi trece prin minte este un roti de porc sau de vita . Roti-ul de porc este muschiul cotlet fara os de porc care se lasa intreg, se taie pe diferite dimensiuni si se prinde intr-o plasa speciala de friptura pentru a-i pastra forma . Se poate face sau in forma simpla intreaga, condimentat cu diverse arome si facut la cuptor sau umplut ca si o rulada cu diverse legume, fructe uscate si branzeturi. Eu va prezint de data asta varianta clasica  de roti de porc.

Avem nevoie de : un muschi cotlet prins in plasa, o creanga de rozmarin verde,boia, cateva frunze de dafin, sare, piper ( proaspat macinate) ,boabe de piper,  vin alb, ulei de masline.

Preparare : condimentam bine cotletul cu sare si piper si putina boia, prindem sub plasa crenguta de rozmarin si frunzele de dafin . Asezam cotletul intr-un vas termorezistent, eu am  folosit vasul roman :

Presaram peste cateva boabe de piper si turnam peste cotlet 50 ml vin alb, 50 ml apa si 2 linguri de ulei  ( de masline am pus eu ) care le punem cu grija exact peste carne sa se formeze o pelicula. Lasam la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 30 de minute cu capac apoi inca o ora la 180 de grade fara capac :

Dupa o oara si jumatate avem rezultatul : un cotlet frumos rumenit si aromat. Eu va doresc un An Nou plin de bucurii si va multumesc ca mi-ati trecut pragul.