//
Cititi...

Mancaruri

Roti de porc / friptura de porc la cuptor

Daca va ganditi cum sa faceti repede ceva bun si aspectuos pentru o masa festiva si as faceti si altceva intre timp :) raspunsul care imi trece prin minte este un roti de porc sau de vita . Roti-ul de porc este muschiul cotlet fara os de porc care se lasa intreg, se taie pe diferite dimensiuni si se prinde intr-o plasa speciala de friptura pentru a-i pastra forma . Se poate face sau in forma simpla intreaga, condimentat cu diverse arome si facut la cuptor sau umplut ca si o rulada cu diverse legume, fructe uscate si branzeturi. Eu va prezint de data asta varianta clasica  de roti de porc.

Avem nevoie de : un muschi cotlet prins in plasa, o creanga de rozmarin verde,boia, cateva frunze de dafin, sare, piper ( proaspat macinate) ,boabe de piper,  vin alb, ulei de masline.

Preparare : condimentam bine cotletul cu sare si piper si putina boia, prindem sub plasa crenguta de rozmarin si frunzele de dafin . Asezam cotletul intr-un vas termorezistent, eu am  folosit vasul roman :

Presaram peste cateva boabe de piper si turnam peste cotlet 50 ml vin alb, 50 ml apa si 2 linguri de ulei  ( de masline am pus eu ) care le punem cu grija exact peste carne sa se formeze o pelicula. Lasam la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 30 de minute cu capac apoi inca o ora la 180 de grade fara capac :

Dupa o oara si jumatate avem rezultatul : un cotlet frumos rumenit si aromat. Eu va doresc un An Nou plin de bucurii si va multumesc ca mi-ati trecut pragul.

Discussion

4 Responses to “Roti de porc / friptura de porc la cuptor”

  1. Minunat de buna, minunat de aspectoasa aceasta fripturica.
    Iti doresc cu Anul Nou sa iti aduca tie si familiei tale sanatate, prosperitate, liniste si tot ce este bun si frumos.
    Din suflet un calduros LA MULTI ANI!
    Te pup si te imbratisez cu mult drag!
    p.s……asa imi sunt de dragi urarile si pupicii tai cand imi spui ………”din Franta”

    Posted by maria mihalache | December 31, 2010, 7:58 pm
  2. LA MULTI ANI….un an nou fericit,plin de bucurii si impliniri,alaturi de cei dragi,te pup cu mult drag

    Posted by ela | January 1, 2011, 8:27 pm
  3. Medi multumesc mult de vizita !Iti multumesc de urari si sper ca in 2011 sa ne intalnim la o cafea :) vedem noi cum reusim, multi pupici :) din Franta.

    Posted by Sylvia | January 2, 2011, 1:45 pm
  4. Ela draga mea la fel si tie iti doresc in An Nou plin de sanatate si bucurii. Te pup cu drag.

    Posted by Sylvia | January 2, 2011, 1:45 pm

Post a Comment

Ultimele articole

Omleta frantuzeasca cu piperade
April 15, 2014
By Sylvia
Crema de zahar ars/crème brûlée
April 8, 2014
By Sylvia
Vita cu morcovi la cuptor sau estouffade de bœuf aux carottes
February 19, 2014
By Sylvia
Fond alb de pui
February 18, 2014
By Sylvia
Vinegreta lejera cu suc de portocale
February 10, 2014
By Sylvia
Paella Marisco cu rosii si ardei copti
February 5, 2014
By Sylvia
Crutoane aromate
January 27, 2014
By Sylvia
Supa crema de dovleac copt
January 26, 2014
By Sylvia
Paste cu fructe de mare si somon
January 21, 2014
By Sylvia
Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale
January 20, 2014
By Sylvia
La multi ani 2014
January 3, 2014
By Sylvia
Cipsuri de sunca coppa
December 8, 2013
By Sylvia
Velouté/supa crema de 4 legume
December 3, 2013
By Sylvia
Cuscus/cous-cous cu legume in stil marocan
November 28, 2013
By Sylvia
Bavarois de somon si avocado
November 23, 2013
By Sylvia
Supa italiana cu legume si cascaval afumat
November 22, 2013
By Sylvia
Supa wonton cu fructe de mare
November 17, 2013
By Sylvia
Tartine calde cu somon si chorizo pentru brunch
November 17, 2013
By Sylvia
Scoici gratinate cu legume
November 10, 2013
By Sylvia
Supa japoneza cu vita si taietei soba
October 11, 2013
By Sylvia
SEO