Sylvia

 

      Am gasit aceasta reteta intr-o revista in am adaptat compozitia,  in functie de preferintele casei  :). este un aperitiv festiv excelent care arata foarte bine si este delicios.

       Avem nevoie pentru 4 persoane de :  8 felii de jambon crud afumat, 100 ml iaurt gras ( 20-40 % de care gasiti),  o lingurita de smantana, cateva ridichi rosii, cateva fire de ciboulette ( daca nu gasiti inlocuiti cu cozi de ceapa verde) , 10-15 grame de branza roquefort, sare, piper, cateva fire de ciboulette pentru legat pachetelele si cateva crengute de coriandru sau patrunjel. Reteta initiala era cu mascarpone, roquefort, stafide, nuci, andive si mar ras, puteti sa incercati si combinatia aceea sau sa adaptati in functie de ce preferati.

      Preparare: se maruntesc cat de fin se poate ridichiile si firele de ciboulette, eu am folosit un robot mic , se pot face si pe razatoare si  tocat firele de ciboulette daca nu aveti acest robot ( il recomand cu caldura ca marunteste in 10 secunde orice si este ideal pt preparat sosuri si maruntit :

aperitive rev

 

        Dupa aceea adaugam peste iaurtul gras stors bine in prealabil , lingurita de smantana, punem sare si piper si adaugam o bucata cat o nuca de branza roquefort maruntita fin :

 

Aperitv rev 1

 

       Amestecam bine si mai dregem cu condimente daca trebuie, in principiu trebuie foarte putina sare si piper, sa nu predomine acest gust. Pe un platou de lemn asezam in cruce doua felii de jambon crud afumat si punem in mijloc o nuca de spuma de branza :

 

aperitiv rev 2

 

         Adunam apoi fiecare latura de jambon ca sa formam o punguta si o legam cu cateva fire de ciboulette ( daca nu gasiti si utilizati cozi de ceapa verde  taiati-le fin pe lungime sa fie de dimensiunea firelor de ciboulette sa le puteti manevra  mai usor) . Dupa ce ati legat prindeti sub nod o crenguta mica de coriandru sau patrunjel :

aperitiv rev 3

 

         Arata foarte sic si gustul este pe masura, poate face fata cu succes oricarei mese festiva, oaspetii vor fi incantati . Puteti sa il asezati sau alaturi de alte aperitive reci sau singur pe o farfurioara mica acompaniat de bucatele de paine prajita si samburi de nuca. Eu l-am servit alaturi de minirulouri de somon si aperitive facute pe biscuti sarati :

 

aperitv rev 9