Sylvia

 

  Va prezint azi ceva simplu de realizat, practic si foarte aromat: pulpele de pui la capac 🙂  cine nu le cunoaste si nu le-a testat ?  Eu am adus un plus de aroma adaugand un fir de coriandru si de chimen macinat, aroma a fost de vis si culoarea pe masura.

  Avem nevoie de : pulpe inferioare de pui, 2 fire de ceapa verde, ardei verde si ardei rosu, o tija de telina , o lingura ulei de masline ,  sare si piper proaspat macinate, boia dulce si picanta, o crengutza de rozmarin proaspat,  coriandru si chimen macinate ( eu am aceste condimente aduse din Algeria, au o aroma aparte condimentele africane, am mai vb despre asta ) .

 Preparare: se aseaza intr-o tigaie  neaderenta de preferinta ( eu am folosit o tigaie Tefal ) pulpele de pui si legumele maruntite.

 

 

 

    Se condimenteaza cu sare, piper, boia, coriandru, chimen macinate si se adauga o lingura de ulei de masline si o creanga de rozmarin :

 

 

   Adaugam o cescuta de apa si lasam sa se faca la foc extrem de mic, acoperite cu capac pana se patrunde carnea bine. Spre final marim putin foucul si lasam sa scada putin sosul. Se mai condimenteaza la final cu o tusa fina de coriandru si chimen macinate sa se simta mai bine aroma. Eu am servit pulpele de pui in compania unor cartofi fierti in abur si condimentati cu sare, piper si patrunjel verde, gustul a fost de vis si  simplitatea  retetei fara margini  🙂 va doresc pofta buna :