Sylvia

 

    O mancare nu foarte complicat de realizat si care poate constitui un pranz delicios in una din zilele de Sarbatoare ce vor urma.

     Avem nevoie pt 3 portii de : 3 pulpe de pui intregi, 3 felii de jambon crud afumat  taiate marunt de tot, 3 linguri de ciuperci champinion taiate marunt, 2 linguri de cascaval, cateva fire de ciboulette taiate marunt sau un fir de ceapa verde taiat marunt, sare, piper, boia, ulei de masline, o lingurita delikat de legume, o lingura de salvie maruntita.

    Preparare: se desprinde pielea de pe pulpa de pui si se introduce in buzunarul format compozitia de jambon crud, amestecat cu ciupercile, cascavalul si  verdeata, condimentate bine in prealabil :

pulpe umplute 1

 

   Se ruleaza inapoi pielea si pentru a  nu se umfla la copt se face pe fiecare bucata trei crestaturi.   Se aseaza pulpele de pui garnisite asa intr-un vas termorezistent si se toana peste ele o compozitie facuta din 50 ml ulei, 50 ml apa, sare, piper, delikat, boia . Se preasara  peste o lingura de frunze salvie maruntite ( eu am avut de la congelator, se poate folosi si uscata )  si se da la cuptor fara a se acoperi cu ceva pentru 30-40 minute :

 

pulpe umplute 2

 

       Le lasam primele 15 minute la temperatura maxima apoi scadem la 220 de grade si lasam pe maxim ultimele 5 minute sa se rumeneasca frumos. Sunt gata atunci cand scade apa si se rumenesc :

 

pulpe umple 3

 

       Se servesc calde cu ce garnitura preferati, eu de data aceasta am facut piure de cartofi. Sunt execelente la gust si umplutura nu numai ca le da o aroma deosebita dar  si fragezeste carnea foarte bine , merita incercata reteta . Va doresc pofta buna !

 

pulpe umplute final