Sylvia

 

      Am facut la repezeala acest fel de mancare care s-a dovedit pana  la urma a fi delicios.

      Avem nevoie pentru 2 portii de : 2 pulpe de pui intregi, 2 linguri de ulei, 2 pulpe de pui intregi, sare, piper, o lingurita boia, o lingura de pasta de rosii, o ceapa tocata fin, un catel de usturoi zdrobit,  o lingurita amestec de legume( pastranac, telina radacina, patrunjel …eu am facut la borcan , puteti sa inlocuiti cu delikat de legume) , 300 grame de ciuperci champinion din conserva.

    Preparare: punem pulpele de pui la inabusit intr-o tigaie cu uleiul, condimentele enumerate mai sus si 200 ml de apa si le lasam la foc mic acoperite timp de 10-15 minute intoarcandu-le din cand in cand.  Adaugam apoi peste ele ceapa si usturoiul  tocate ( eu le-am facut cu minirobotul meu pentru tocat ca le marunteste fin de tot) , lingura de pasta de rosii si le mai lasam putin sa se patrunda:

 

pui cu ciuperci

 

       Dupa cateva minute adaugam si ciupercile si mai completam cu putina apa daca trebuie. Le lasam cateva minute tot asa inabusite cu capac si apoi inchidem focul si presaram patrunjel sau coriandru maruntit peste. Se servesc fierbinti cu orez fiert :

 

pui cu ciuperci 1

 

          Sau simple daca sunteti  in cadrul programului Rina ca si mine 🙂 . Au fost delicioase o sa mai repet reteta  :

 

pui cu ciuperci final