Sylvia

 

    Va prezint azi o reteta care pare mai sofisticata dar e simplu de realizat si la care am ajuns gandindu-ma cum as putea prepara 2 pulpe de pui fermier  🙂 . Am inceput de la ideea ca trebuie clar dezosate si lasate fara piele, sursa prea mare de colesterol…m-am gandit apoi ca aroma lor ar fi bine subliniata ce niste ciuperci de padure, pentru fragezime ar merge niste coulis/ o pasta fina mai diluata de rosii, rozmarin verde pentru aroma si la final de ce nu bardate/invelite in niste felii subtiri de bacon  🙂 si asa a luat nastere reteta .

   Avem nevoie de : 2 pulpe de pui, cateva ciuperci de padure, 2 linguri de coulis/pasta fina mai diluata de rosii dar mai consistenta decat sucul de rosii, un catel de usturoi taiat fin, rozmarin verde, cateva fasii de bacon, sare, piper proaspat macinate, optional 2 batonele fine de cascaval. Pentru pus la cuptor, o lingura de ulei de masline, o canita de vin.

   Preparare: se curata de piele si se dezoseaza pulpele de pui :

 

       Se desfac pulpele de pui si se incepe prepararea lor adaugand pe fiecare bucata cate o lingura de coulis/pasta diluata de rosii. Vreau sa va prezint produsul cu care lucrez eu mereu la acest capitol, este cel de la Reflets de France, nu stiu daca cunoasteti marca am vazut ca se gaseste si in Romania. Pot sa spun ca au niste produse exceptionale la toata gama si ca acest coulis de rosii e cel mai bun din cat am avut ocazia sa testez, nu are nimic adaugat nici un aditiv, nici un conservant… doar gust intens de rosii de calitate :

 

    Adaugam peste rosii un strat fin de ciuperci de padure tocate fin, usturoi tocat fin si rozmarin verde. Se poate adauga si un batonel fin de cascaval eu am  facut-o la final :

 

    Se ruleaza si se bardeaza/ invelesc in felii fine si inguste de bacon. Am apelat la feliile fine si inguste pentru a reduce din cantinatea de bacon dar finalul a fost foarte aspectuos si aroma suficient de intensa .

 

       Se dau la cuptor de preferinta intr-un vas ceramic, impreuna cu o lingura de ulei de masline, o canita de apa si o canita de vin alb. Timpul de preparare variaza in functie de cuptor, eu le-am lasat la foc mediu 30 de minute cu capac sa se patrunda si inca 15 fara capac sa se rumeneasca bine.  Ca la nu le asez direct in vas eu am asternut sub ele niste cuburi de tija de telina :

 

 

     Se servesc calde acompaniate de garnitura in functie de gusturi eu am optat pentru cartofi fierti in abur garnisiti cu patrunjel. Va doresc pofta buna !