Sylvia

 

      Am pregatit acest fel de manacre pentru prima data dar am fost incantata de rezultat si este usor de pregatit asa ca va impartasesc si acesta reteta daca va tenteaza sa o incercati.

     Pentru 2 persoane avem nevoie de : 4 pulpe inferioare de pui si 2 bucati de cotlet porc fara os, o ceapa de marime medie, 2 catei de usturoi, cateva masline verzi vara sambure, un cub aroma de pui, o jumatate de ardei rosu taiat cubulete si o jumatate de tzuchinni  taiat  sferturi  de  rondele , 2 linguri de mazare verde,  200 grame cuscus ( eu am luat macinat mediu ) o lingurita de curcuma, un varf de cutit de pudra de ghimbir, sare, piper, 3 linguri ulei de masline, o nuca de unt.

     Preparare :  intr-o tigaie punem la incins 2 linguri de ulei de masline si adaugam bucatile de carne condimentate in prealabil cu sare si piper, punem ceapa tocata marunt, 2 catei de usturoi taiati rondele, condimentam cu curcuma, ghimbir si piper si lasam sa se faca la foc mic.

 

pui cu coucous

 

         Separat punem 450 ml de apa la fiert si adaugam cubul de supa si lasam sa fiarba 5 minute. Pregatim legumele, tocam thuchinni, ardeiul rosu, mazare eu am pus din cea congelata ca isi pastreaza foarte bine gustul.

 

pui cu coucous 1

 

 

       Punem legumele la calit intr-un vas mic cu o lingura ulei masline si adaugam putina sare si dupa 2-3 minute 50 ml de supa clacotita si lasam la foc mic 5-7 minute. Intre timp adaugam100 ml  supa si la pulpele de pui si punem maslinele taiate rondele si lasam la foc mic, acoperit pentru vreo 10 minute apoi descoperim  si lasam sa scada sosul si sa se rumeneasca bucatile de carne.

      Separat pregatim cuscus-ul , este usor de preparat si nu aveti cum sa dati gres cu el 🙂

 

pui cu coucous 2

 

 

       In vasul in care ati facut supa peste supa ramasa clocotita  turnati in ploaie coucous pana se ingroasa bine ( daca nu intra intreaga cantitate de 200 grame de coucous nu e nici o problema probabil difera putin de la un sortiment la altul ) amestecand bine cu un tel rotund , goliti intr-un bol si adaugati desupra cat e fierbinte nuca de unt si lasati acoperit 5 minute . Dupa aceea mai amestecati bine sa se omogenizeze si adaugati legumele, amestecand incet sa nu se striveasca :

 

pui cu coucous 3

 

       Se serveste cald acompaniat de bucatile de carne cu sos, eu am pus o lingura de sos si peste el. Mi-a placut foarte mult, cu siguranta voi repeta aceasta  reteta, poate fi facut si simplu fara legume si cu alte legume, este o buna garnitura la multe fripturi. Va ofer o portie !

 

pui cu coucous 4