Sylvia

 

     Dupa atatea mancaruri sofisticate, duminica am simtit nevoie de ceva lejer si simplu de facut asa ca am facut acest pui la cuptor.

      Desi fac  adesea pui la cuptor, incerc de fiecare data alta reteta, ceva nou, un condiment, o aroma noua..de data asta am pus  amestec de zarzavat ( facut cu morcov, telina, pastranac, radacina de telina ) gasiti reteta aici http://bucataria-sylviei.ro/category/muraturi/page/2/  puteti sa faceti amestecul si pe loc, ia o aroma aparte puiul de la acest amestec.

      Avem nevoie deci de un pui intreg,  100 ml ulei,100 ml apa,  o lingurita boia, sare, piper, 2-3 linguri de radacinoase in amestec ( eu am pus din cele de la borcan ) cateva frunze de salvie . Facem un amestec de toate cele mentionate mai sus intr-un bol :

 

pui la cuptor

 

          Asezam puiul spalat si sters apoi bine intr-un vas termorezistent, eu am folosit vasul roman si de data asta si turnam amestecul peste pui :

 

pui a cuptor 1

 

         Se pune la cuptor pe temperatura maxima, cu vasul acoperit pentru primele 45 de minute. Dupa 45 de minute am luat jos capacul si am mai lasat 30 de minute la 210 grade, stropind puiul din cand in cand cu ulei din tava. Am crestat pieptul cu incizii mici pe ambele parti sa se patrunda mai bine si  ii da si un aspect mai frumos. Cu 5 minute inainte de a- l scoate am pus peste el frunze de salvie maruntite, sa ii ramana aroma de salvie.

 

pui la cuptor 2

 

        L-am servit cu piure de cartofi si o salata , este un pranz excelent pentru masa de duminica, promit sa revin si cu alte retete de pui la cuptor  🙂 am ochit deja alta reteta pentru duminica .

 

pui la cuptor 3