Sylvia

 

 

   Am lipsit ceva in ultima vreme dar nu inseamna ca nu am gatit 🙂 am avut musafiri si nu am avut timp prea mult sa si postez ce am gatit dar incepand de azi va ” bombardez” cu retete sa recuperez.

  Va propun un pranz delicios si usor de realizat : bucati de pui la cuptor cu legume de toamna.

   Avem nevoie de un pui intreg pe care eu l-am decupat bucati, sare, ulei de masline, patrunjel si telina verde taiate nu foarte fin, piper proaspat macinat ( eu am folosit ceva amestec de piperuri cu sare de mare si cimbru ), boia,  50 ml de vin, cartofi mici curatati si lasati intregi, un morcov taiat rondele si o mana de amestec ce ciuperci de padure ( eu am cumparat congelate, extraordinara aroma au ) .

    Preparare : decupam buiul bucati si il lasam macar 2 ore la marinat in vin, ulei de masline, condimente si verdeata maruntita :

       Asezam apoi bucatile de pui in vasul pentru cuptor, eu am folosit vasul de lui pentru tajine pentru ca este mai mare, puteti sa folositi orice vad de preferinta de lut. Am pus langa pui legumele si ciupercile si am turnat  o jumatate de cana de apa ca sa am mai mult sos langa friptura :

 

 

  Am lasat vasul in cuptor timp de 45 de minute cu capac si apoi inca 20 de minute la foc mai mic sa scada apa si sa se rumeneasca putin. A fost absolut delicios la cerere am repetata reteta inca o data 🙂 :