Sylvia

 

pui la ceaun final

 

    Si inchei cu aceasta postare seria bucatelor preparate in Romania, am facut acest minunat pui de casa la ceaun, pe foc de lemne cu apa din fantana……o minunatie de mancare care mi-a ramas in minte.

   Avem nevoie de : un pui de casa , sare, piper, boia,  un ardei rosu mare maruntit, 2 cepe verzi din gradina, un morcov, o lingura de ulei , o tija de telina verde, o lingura de faina, verdeata proaspata maruntita ( eu am pus telina si patrunjel ).

    Preparare :  se taie puiul bucati ( eu am folosit pulpele, aripile, pieptul facut bucati, maruntaiele …practic tot puiul mai putin spatele de pui )  si se condimeneaza fiecare bucata cu sare, piper, boia :

 

pui la ceaun

 

       Am pregatit mancarea in livada la casuta de vacanta a parintilor mei, care a fost casa bunicilor. A facut tata o casuta mica in curte 🙂 unde este gratar, soba de lemne si disc si acolo pe foc de lemne am preparat tot :

 

carnaciori la gratar

    Am pus la foc in ceaun puiul condimentat si o lingura de ulei. Dupa ce a scazut putin carnea am adaugat legumele taiate marunt si turnam 2 cani de apa ( din fantana 🙂 ) si lasam ceaunul la foc mic timp de o ora . Dupa ce este facuta bine carnea, a durat pana la final peste o ora , mai condimentam dupa gust si adaugam un sos facut dintr-o lingura de faina si putina apa rece , cat sa legam sosul din ceaun. Lasam sa mai clocoteasca putin si luam ceaunul de pe foc. Dupa ce se racoreste putin adaugam verdeata maruntita :

 

pui la ceaun 2

           Sa nu credeti ca a fost putina mancare ca am facut un pui intreg 🙂 dar era imens ceaunul. Am mai facut in aceasi zi si un bors de pui de casa cu legume proaspete, alta minunatie dar pentru ca am postat deja reteta asta nu l-am mai facut si pe el vedeta pozata 🙂 :

 

pui la ceaun final 1