Sylvia

   Aceasta este denumirea sub care este gasit acest fel de mancare in restaurante de aceea am abordat si eu problema asa 🙂  este vorba de picioarele de broasca , considerate o delicatesa in diverse bucatarii internationale.

   M-am bucurat ca am gasit ca nici nu mai tineam minte de cand nu am mancat asa ceva asa  si eram curioasa sa  gust asa ca m-am pus pe treaba.

   Avem nevoie de 500 grame de pui de balta, 100 ml lapte, sare, piper, o lamaie,2-3 linguri de faina alba, 100 ml ulei.

   Preparare: se decongeleaza carnea daca este congelata ( de obicei sub aceasta forma se gasesc prin magazine)  in 100 ml de apa amestecata cu 100 ml de lapte. Ii lasam acolo pret de 2-3 ore la temperatura camerei :

 

pui de balta

 

      Dupa aceea ii stoarcem  bine si ii condimentam cu sare si pipersi turnam suc de lamaie peste ei  . Se trece fiecare bucata prin faina alba si apoi se prajeste in uleiul incins :

 

pui de balta 1

 

      Se servesc fierbinti, eu i-am servit cu o garnitura de orez, presarati cu patrunjel taiat marunt si optional lamaie stoarsa proaspat.  Au gust interesant, ceva intre pui si peste de aici poate si denumirea de “pui de balta”.

 

pui de balta 3