Sylvia

   

      Este una din retetele mele preferate, foarte aromata si simplu de facut.

      Pentru 4 persoane avem nevoie de 400 grame de piept de  pui taiat cubulete, 300 grame ciuperci champinion taiate feliute subtiri, cateva ciuperci chinezesti negre, 2-3 ciuperci aromate chinezesti, o jumatate de lingurita pasta de ardei iute, o lingurita condimente pentru mancare chinezeasca ( sau amestec de 5 condimente)  o lingurita de amidon , o lingura sos de soya, o lingura sos de stridii, un varf de cutit de ghimbir praf, o jumatate de cub de pui, 2 liguri ulei masline. Ciupercile deshidratate se gasesc la magazinele chinezesti sau la Cora  la raionul de condimente din toata lumea. Cam astea sunt condimentele de baza la mancarea chinezeasca :

 

condimente chinezesti

  

        Preparare : punem intr-un wok 2 linguri de ulei de masline si asteptam sa fie bine incins si punem bucatelele de piept. Cand sunt facute bucatele de pui adaugam ciupercile , condimentam si adaugam o lingura de soya si o jumatate de lingurita de pasta de ardei iute, jumatatea de cub de pui, ghimbirul  si punem 150 ml de apa  in care am rehidratat ciupercile  si lasam  la foc mediu pentru 10-15 minute. Daca vedem ca scade prea mult apa mai adaugam cate putina apa de la ciupercile chinezesti. La sfarsit se mai adauga condimente daca trebuie,  adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece si punem sosul de stridii . Se serveste cald acompaniat de orez sau de taietei de orez.

 

mancare chinezeasca asortata

 

        Eu am mai facut si pui cu bambus si pui cu legume chinezesti si am servit un platou asortat cu toate, va doresc pofta buna si va invit sa testati retetele .