Sylvia

 

  Am facut azi aceasta mancare la care ma gandeam de ceva vreme, vroiam ceva lejer si facut la ceaun ….am impresia ca orice gatit in vasul acela mare de fonta ia gust bun si o aroma aparte.

  Am folosit ce aveam la indemana prin camara, puteti sa jonglati cu ingredientele si sa puneti ce aveti. Eu am pus : cateva bucati de pui, 400 grame de mazare congelata, un morcov mare, o jumatate de ardei rosu, o ceapa echalote, putina sare, piper, o lingura din vegeta mea naturala, 2 linguri de ulei de masline.

   Preparare: se pune uleiul la incins si se adauga ceapa, morcovul si ardeiul taiate cubulete. Dupa cateva minute adaugam si puiul si il lasam sa se patrunda putin la foc foarte mic.

 

mazare cu pui

 

  Condimentam cu sare si piper si adaugam o cana de apa clocotita. Am lasat sa fiarba puiul 10 minute cu vasul acoperit cu capac sa se faca in aburi si apoi am adaugat mazarea si lingura de vegeta naturala :

 

mazare cu pui 1

    

 Am mai lasat inca 10-12 minute pana a scazut apa si a fiert si mazarea. La sfarsit se mai drege cu condimente dupa gust. Ca sa ii dau o forma mai placuta am aranjat pe platou cu o forma patrata, punem la inceput carnea ca sa delimitam spatiu unde poate fi pusa garnitura si apoi umplem forma cu garnitura  :

 

mazare cu pui 2

 

        Extragem cu grija forma si mai decoram cu cateva boabe de mazare. Am mai pus o bucata de carne ca mi se parea cam mica portia 🙂  :

 

mazare cu pui final