Sylvia

 

 

               In sfarsit reusesc si eu sa  ajung la PC  🙂 , am reusit sa pun astazi si contorul de vizitatori si va imparatesc si aceasta reteta.  Este o reteta care o fac foare des,  pe aceasta reteta se poate face si porc cu babmus si vitel cu bambus, modificam si adaptam doart timpul de fierbere la carne.

               Pentru 4 persoane avem nevoie de 400 grame de piept de pui pe care il taiem cubulete, o jumatate de ardei rosu, 250 grame de bambus ( putin mai mult de jumatate in cutia de babums de 430 grame ) , o lingura ulei de masline, o lingurita de ghimbir pudra, o lingura sos soya, o lingurita de amestec de condimente pt mancare chinezeasca ( eu am cumparat in varianta asta de la magazinul chinezesc, puteti pune aceeasi cantitate din amestec de 5 condimente care este specific bucatariei chinezesti ), o jumate de lingurita de pasta de ardei iute, o lingurita de amidon sau maizena pentru sosuri.

           Preparare : se calesc in wok  intr-o lingura de ulei de masline bucatelele de piept de pui pana iau culoarea alba.

 

pui mancare chinezeasca

 

               Se  adauga  apoi condimentele si se mai caleste un minut apoi adaugam bambusul, o lingura de sos de soya, ghimbirul, pasta de ardei; Adaugam apoi o canita de apa si lasam sa clocoteasca 8-10 minute.

 

pui cu bambus

 

 

                     Cu 2-3 minute inainte de a fi gata adaugam ardeiul rosu taiat feliute si mai condimentam daca este cazul dupa gust. La sfarsit mai adaugam amidonul amestecat cu putina apa rece sau daca aveti maizena punem direct maizena fara apa. Se serveste cald cu orez fiert sau cu paste de orez, eu am mai facut de aceasta data si pui cu legume chinezesti .

 

mancare chineazasca 2