Sylvia

 

  Pentru ca a trecut ceva vreme de cand nu am facut mancare chinezeasca asa ca am incropit ceva rapid cu ce aveam prin casa.

  Avem nevoie de : cateva bucati de pui (eu am pus aripioare si pulpa de pui ) , 100 grame de bambus, un morcov taiat patrate, o jumatate de dovlecel taiat patrate,  2 champinioane negre chinezesti, o lingura ulei de masline , ghimbir, o lingura de sos de soia, o lingura de sos dulce acrisor, un varf de cutit de pasta de ardei iute, sare, piper.

  Pregatim legumele si le taiem  patrate :

 

pui cu bambus

 

      Punem  un wok la incins si  adaugam  uleiul la incins.Punem bucatile de carne si condimentam cu sare si piper si lasam sa se rumeneasca putin acoperite cu capac. Dupa cateva minute adaugam bambusul, ciupercile si morcovul, adaugam sosul de soia, ghimbirul si o canita de apa si lasam la foc mic :

 

pui cu bambus 1

 

      Dupa vreo 10 minute adaugam dovlecelul,  sosul dulce acrisor, pasta de ardei iute  si mai punem putin ghimbir pudra. Lasam cateva minute sa scada apa  si sa se faca dovlecelul, legumele trebuie sa fie al dente nu  trebuie sa fie prea facute.  Se serveste fierbinte cu orez sau paste de orez :

 

pui cu bambus final

 

          A fost execelenta, aromata si lejera o explozie de culoare si arome asa cum este intotdeauna  bucataria chinezeasca :

 

pui cu bambus final 1