Sylvia

 

  Acesta a fost cel de-al doilea fel de mancare pregatit la cina cu mancare chinezeasca 🙂 pui cu bambus, unul din platorile mele preferate.

   Avem nevoie de : piept de pui taiat fasii mai lungi, o cutie de bambus, o jumatate de ardei capia rosu taiat feliute, o lingura de ulei, sos de soia, ghimbir proaspar ras sau pudra, amestec de 5 arome, eu am mai pus o lingurita de amestec de condimente chinezesti care are si ceva boia si lemn dulce in el, o lingurita de sos de stridii la final, pasta de aredei iute si amidon alimentar ( Maizena de la knorr pun eu care se dizolva direct in sos).

  Pregatim pieptul de pui, il stergem si il feliem, se pune putin la rumenit la foc mediu cu condimente si ulei :

 

    Adaugam dupa ce s-a albit pe toate partile bambusul, o canita de apa si condimentele si sosul de soia. Lasam sa se faca la foc mic 15 minute  dupa care adaugam ardeiul rosu :

 

 

   Mai lasam la fiert 5 minute ( completam cu apa daca trebuie ) sa se faca si ardeiul dar sa ramana totusi crocant si la final adaugam pasta de ardei iute, sosul de stridii, mai dregem cu condimente daca trebuie si ingrosam cu amidonul. Se serveste pe platou separat   alaturi de orez sau paste :

 

 

   Eu am servit cu orez si am garnisit putin cu susan negru :