Sylvia

 

       Va prezint acest platou care se incadreaza foarte bine la felul principal , este usor de realizat si de efect. Am ales de aceasta data sa combin prepelitele care sunt ele insele aromate si fragede cu ciupercile de padure care au de asemenea o textura placuta si o aroma aparte : rezultatul excelent.

        Pentru 2 portii aveti nevoie de 2 prepelite :

 

      Mai avem nevoie de o lingura de ulei de masline ( dupa cum vedeti sunt zgarcita cu grasimile 🙂 ) , 400 grame de amestec de ciuperci de padure ( congelate am folosit eu ), un morcov, 50 ml apa, 100 ml vin alb, sare, piper, boia, patrunjel verde la final.

     Asa aratau ciupercile pe care le-am folosit eu :

 

 

      Ciupercile de padure au o calitate extraordinara si isi merita pretul zic eu, datorita faptului ca adaugate si in cantitate mica schimba complet gustul si induc o aroma aparte care te cucereste. Am pus intr-un vas de fonta uleiul si prepelitele condimentate cu sare, piper si boia si le-am lasat sa se rumeneasca putin. Am adaugat apoi ciupercile , apa si vinul  :

 

 

        Acoperim cu un capac si lasam sa se faca la foc foarte mic, intorcand prepelitele din cand in cand . Dupa 10 minute adaugam morcovul taiat rondele si lasam sa mijoteje incet in continuare inca 20-30 de minute :

 

 

      Daca este cazul mai adaugam cate putina apa  pana  cand sunt bine patrunse si prepelite si ciupercile au textura dorita. La final lasam sa scada apa , sosul va avea o textura bine inchegata de la ciuperci. Se servesc calde cu patrunjel proaspat taiat mai grosier.