Sylvia

 

    Am tot auzit de reteta aceasta si vazand-o pe blogul Mihaelei  “Dulciuri fel de fel”  m-am pus pe treaba si am facut-o. Mihaela multumesc pentru reteta si explicatii, a iesit super buna.

    Avem nevoie de 5 oua, 150 grame de zahar, 110 grame de unt, 550 ml lapte,  5 linguri de faina, esenta de vanilie.

    Preparare: am frecat galbenusurile cu zaharul ( eu le-am facut cu mixerul)  dupa care atunci cand devin albe si spumoase se adauga untul topit, vanilia  si faina ( pusa pe rand cate o lingura o data) . Subtiem apoi cu laptele rece si adaugam albusurile batute spuma. Se toarna tot in tava tapeata cu unt si faina ( eu am folosit tava de sticla termorezistenta sa pot supraveghea procedeul 🙂 )

 

prajiura desteata 1

 

     Se coace in cuptorul preincalzit,  la foc minim pentru o ora, eu am lasat-o o ora la 170 de grade si apoi inca 15 minute pe 180 de grade. Isi alege singura doua foi , de aici si IQ-ul ei ridicat 🙂

 

prajitura desteapta 2

 

                                          Va servesc cu o felie sa va convingeti :

 

   prajitura desteapta 3