Sylvia

       Am luat aceasta reteta din minunatul blog al Mihaelei vedeti aici si reteta ei http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/2007/10/prajitura-cu-mere.html  . A iesit excelenta si va invit sa incercati reteta.

      Avem nevoie de : 250 grame margarina ( cred ca se poate inlocui si cu unt eu am respectat reteta ), 500 grame faina pentru prajituri, 10 linguri apa rece, un praf de copt, 75 grame zahar, un ou. Pentru umplutura :  eu am pus 10 mere mari habar nu am cat au fost in kg, reteta zice 2,5 kg; zahar dupa gust am pus eu , scortisoara.

    Preparare : se framanta aluatul pana la omogenizare, margarina cu faina amestecata cu praful de copt si zaharul, apoi apa si oul, eventual daca iese prea moale aluatul mai adaugati faina, poate sa difere putin de la o faina la alta. 

 

praji cu mere mihaela

 

        Merele se dau pe razatoare si se calesc cu zahar si scortisoara si se lasa la racit. In tava medie am facut eu am intins o foaie de aproximativ un cm grosime, lucrand cu multa faina ca este aluatul foarte fraged. Se pune foaia in tava tapetata cu unt si faina, se adauga stratul de mere  :

 

praji mere mihaela 2

 

 

        Deasupra se pune cealalta foaie si se inteapa cu furculita. Pentru ca mi-a ramas aluat am mai intins o foaie si am decupat fasii subtiti si lungi cu care am decorat in patratele prajitura :

 

praji cu mere mihaela 3

 

 

        Am copt prajitura la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub ea la 190 de grade pentru 40 de minute, poate sa difere putin timpul in  functie de cuptor dar este gata atunci cand este usor rumenita deasupra . Multumesc pentru reteta Mihaela, va servesc la randul meu cu o felie calda :

 

praji cu mere mihaela 4