Sylvia

 

     Este o prajitura foarte frageda si buna  este reteta care o  facea mama mea, adaptarea mea este cu foaia rasa de deasupra.

     Avem nevoie pentru o tava rotunda de 350 grame faina pentru prajituri, un praf de copt, 150 grame unt, 3 galbenusuri, 2 linguri iaurt sau smantana ( eu am pus iaurt de fructe ) , 100 grame zahar. Pentru umplutura :  6 mere potrivite, 3 plicuri zahar vanilat,  o lingurita  scortisoara.

    Facem un aluat  fraged  mixand prima data gabenusurile cu  zaharul pana isi dubleaza volumul , apoi adaugam untul si faina amestecata cu praful de copt pana obtinem un aluat ferm , din care face o bula si il punem la frigier pentru o ora :

 

praji cu mere 2

 

        Intre timp pregatim tava , o ungem cu unt si punem hartia de copt :

 

praji cu mere

 

 

           Se pregatesc merele, le curatam si le facem pe razatoarea mare si se amesteca cu 2-3 linguri de zahar , zaharul vanilat, si scortisoara :

 

praji cu mere  3

 

           Se taie bula de aluat in 2 parti si ditr-o jumatate  intindem o foaie peste care punem merele in tava , sa fie un strat de 2-3 cm :

 

praji 5

 

     Peste ele radem cealalta jumatate din  bula  de aluat , daca este prea moale aluatul se mai adauga faina, sa se poata rade usor.Se coace 30-40 minute la cuptorul  preincalzit la 180 de grade .   Se formeaza asa o foaie faramitata deasupra  : 

 

praji cu mere 6

  

       Pudram cu zahar imediat ce o scoatem din cuptor si decoram cu batoane de scortisoara sau coaja de mar  :

 

praji cu mere 10

     

                                         Va servesc cu o felie calda !

 

praji cu mere 8