Sylvia

 

       Aceasta este o prajitura facuta dupa o reteta primita de la mama mea, este delicioasa…..moale, pufoasa, cu gust pronuntat de cocos si de vanilie, m-a transpus direct in zilele copilariei cand in zilele de iarna nimic nu se compara cu mirosul unei prajituri …..pe care abia o asteptai sa se termine, sa se raceasca putin sa o poti gusta 🙂 …multumesc mama pt reteta  , pupici multi

 

      Pentru blat avem nevoie de  6 oua, 200 grame de cocos pudra, 1 lingura de suc de lamaie,1 lingura de faina, 200 grame de zahar.

      Pentru crema avem nevoie de  350 ml de lapte, un plic de budinca de vanilie, 200 grame de zahar,6 galbenusuri, 250 grame de unt.

       Preparare : pregatim prima data blatul, facut din cele 6 albusuri batute spuma cu zaharul si lingura de suc de lamaie, apoi adaugam cu grija o lingura de faina si cocosul, amestecam incet cu o paleta si punem blatul la copt intr-o tava medie pregatita cu hartie de copt sau tapetata cu unt si faina ( eu hartia de copt am dat-o  mai greu jos probabil cu unt si faina era mai bine )  .  Se coace la temperatura foarte mica, 170 de grade, timp de 25-30 minute la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub tava cu prajitura.

 

praji cocos

 

        Iese un blat nu foarte inalt, de 4 cm care trebuie taiat cu grija in 2 foi, fiind usor casant de la cocos. Nu este nici o problema daca se rupe vreo parte , trebuie doar montat cu grija inapoi in tava pentru ca se sudeaza cu straturile de crema.

        Preparam crema fierband,  budinca cu cele 200 de grame de zahar si laptele, apoi stingem focul si adaugam galbenusurile, unul cate unul amestecand cu grija pana la omogenizare. Amestecam in crema pana se raceste si cand este abia calduta punem untul la temperatura camerei si omogenizam bine pana la incorporarea untului….iese o minunatie de crema 🙂

      Punem peste prima parte de blat taiata un strat generos de crema :

 

praji cocos 1

 

          Agaugam apoi al doua foaie de blat si inca un strat de crema, deasupra radem ciocolata  :

 

praji cocos 2

     

               Se lasa la frigider pentru cateva ore sa se patrunda bine de arome si sa ia blatul gust de la crema. Exista clipe  in  cand timpul parca se opreste brusc, este poate atunci cand iti rade din toata inima un copil, ninge pentru prima data in iarna respectiva, vezi valurile marii dupa ce ai asteptat vacanta un an  …. sau mananci o prajitura ca aceasta care iti aminteste de copilarie, de prajitura mamei….

 

praji cocos final