Sylvia

 

    Ma tot gandesc la asta de ceva vreme, mai ales de cand primesc ofete publicitare saptamanal: cadouri posete, haine, cecuri de reducere  doar daca comanzi  ceva…orice…de la o firma anume de haine.  Ofertele sunt excelente dealtfel, chiar de curand cei de la 3 suises imi ofereau  un set de 5 sacose de voiaj si 20 de euro reducere la 30 de euro cumparaturi si o brosura sa aleg ceva, am dat doar un exemplu ca aici in Franta saptamanal apar  alte si alte oferte de la mai toate firmele .  Nu as avea nici un motiv sa nu cumpar…e sezonul shimbarii de garderoba, nu arunc oferta o rasfoiesc la o cafea si o pun intr-o cutie unde adun eu oferte…o sa ma uit mai atenta mai tarziu. Sincer am o multime de oferte expirate am uitata de el si pe cand le revedeam expirasera…

    Azi facand acelasi lucru cu alta oferta de la o alta firma am stat si m-am intrebat  de ce am aceasta tedinta de a amana…femeilor le place sa cumpare …orice, mai ales haine .

   Mi-am dat seam ca e ceva mai serios cu cumparatul de haine pentru mine. Am ajuns sa avem 3 dulapuri in dormitor pentru pus hainele nu pretru ca as cumpara enorm ci pentru ca nu pot renunta la cele vechi. Nu stiu daca ma intelegi cititorule dar eu si hainele mele avem o istorie impreuna, am partajat momente si experiente si nu pot sa renunt usor la ele. Nu radeti…eu chiar tin la hainele mele. Toate mi se par frumoase de aceea si achizitionez cu atentie ceva, nu cumpar daca nu imi place foarte mult, daca stiu ca nu exista o legatura …intre noi 🙂 .

   Am haine de cativa ani, haine care visam sa le cumpar si m-am bucurat ca am facut-o in final, haine care le-am cumparat mai mici sparand ca o sa  intru in ele 🙂 si au ramas tacute si intelegatoare in dulap cu eticheta pe ele. Haine care mi-au purtat noroc si le iau mereu cand am nevoie chiar daca nu sunt cele mai potrivite sau de sezon si haine pe care le-am iubit si nu pot sa le arunc la gunoi. Am haine mai vechi pe care le imbrac cu drag mereu pentru ca “ma fac mai slaba” si ma bucur ca imi sunt inca bune 🙂 . Poate va suna ciudat dar simt ca si ele au o istorie si o poveste a lor ….. fac cumva parte din istoria si poveste noastra. Probabil trebuie sa fii femeie ca sa reusesti sa vezi asa lucrurile 🙂

   Promit ca o sa imi cumpar ceva nou, chiar in curand….. dar pe indelete si cu grija, sa isi gasesca locul langa garderoba mea draga.