Sylvia

 

 Este una din retetle clasice ale bucatariei franceze, plina de savoare si culoare. O gatesc adesea  si mereu regasesc aceasi placere , aceleasi arome fine si culori intense si inteleg de ce este asa de cunoscuta in Franta.

   Avem nevoie de carne de pui ( orice aveti, pulpe,piept,aripi) eu am pus acum un pui intreg decupat, un pahar de vin alb, 4 rosii mari, cateva frunze de dafin , 2-3 catei de usturoi, 2-3 linguri ulei de masline, o mana de masline negre, 2 cepe mici, cateva linguri de faina alba, sare,piper  .. aici se termina reteta clasica,eu am adaugat de data asta un ardei capia rosu si 2 linguri de vegeta mea naturala un varf de cutit de ierburi de provence..

  Preparare: se pregatesc bucatile de carne , se spala si se sterg si se tamponeaza bine cu faina. Se prajesc in ulei de masline pana se rumenesc putin si apoi se scot. Se calesc apoi restul legumelor tocate bucati mai mari.

   Dupa aceasta operatiune se aseaza bucatile de pui intr-un vas ( se pot face atat in cuptor cat si pe aragaz eu prefer varianta de cutor asa ca am pus vasul roman la treaba ) . Peste bucatile de pui se toarna legumele calite, maslinele si vinul, se condimenteaza, se adauga dafinul  si sunt gata sa ia drumul spre cuptor  :

 

pui provensale

 

   Am lasat vasul cu capac timp de 25 de minute si apoi inca 15 minute fara capac, intre timp am pregatit legumele la abur :

 

pui provensal 1

 

     Intre timp puiul era gata , aromat si rumenit  :

 

pui provensale 2

 

   L-am servit cu legume fierte la abur si orez fiert, puteti sa il acompaniati de ce garnitura doriti :

 

pui provensale 3

 

    Este super aromat si gustos daca veti incerca reteta sigur o sa devina una din preferatele casei :

 

pui provensale final