Sylvia

 

      Imi place mancarea chinezeasca  si in fiecare saptamana  gatesc macar de 2 ori mancare chinezeasca, este foarte gustoasa datorita procedeului de preparare la foc mare, sanatoasa atat datorita ingredientelor folosite cat si a condimentelor ghimbir, sos soya ardei iute care sunt cunoscute pentru calitatile lor. In momentul de fata timpul nu imi permite sa ma ocup mai mult de bucatarit si pus retete  dar in masura in care reusesc o sa postez mai multe retete din bucataria orientala.

     Porc  cu 5 legume, ingrediente necesare pentru 2 portii : 200 grame de carne de porc, eu am folosit cotlet feliat, o jumatate de ardei rosu taiat felii, cativa morcovi mici ( eu am pus congelati ca asa aveam ) ,2 ciuperci champinion crude sau congelate, 10 cm de praz, o jumatate de zucchini rondele , o lingura ulei masline, o lingura sos soya,  o lingurita pudra ghimbir, sare, piper, amestec de condimente chinezesti ( sau de 5 condimente) o lingura de sos de chilli dulce, o lingurita amidon sau Maizena.

 

porc cu 5 legume

    

       Preparare : intr-un wok punem uleiul la incins, cand este incins punem carnea si o lasam cateva minute apoi adaugam legumele si condimentam cu sare, piper, o lingurita de amestec de 5 condimente, o lingura sos de soya , o lingurita de  gimbir si lasam sa se caleasca pret de cateva minute. Dupa aceea turnam peste 100 ml de apa calda si lasam sa fiarba 4-5 minute, legumele trebuie sa ramana al dente sa nu fie fierte foarte tare:

porc cu 5 legume 1

 

        Dupa ce au fiert cele cateva minute mai adaugam condimente daca trebuie, punem o lingura de sos de chilli dulce si adaugam amidonul dizolvat cu apa  rece sau o lingurita de maizena. Asa arata sosul dulce picant care il folosesc eu :

 

porc cu 5 legume 2

  

      Acest tip de mancare poate fi insotit atat de orez fiert cat si de taietei chinezesti, de data asta eu am pus taietei chinezesti  :

 

porc cu 5 legume 3