Sylvia

 

              Este una din retetele mele preferate de pizza si nu respect varianta traditionala si pun si putin jambon si cateva ciuperci 🙂  iese o minunatie.

             Avem nevoie de 200 grame aluat de pizza  ( eu il framant cu mana, punand la 400 grame faina tip 55 , 25 grame drojdie diluata cu apa calda si 1/2 lingurita zahar,  apa calduta cat cuprinde aluatul si 3 linguri de ulei se masline; sarea o pun la sfarsit sa nu afecteze dospitul intrand in contact cu drojdia ) 

 Pentru compozitie : cateva felii de jambon taiate lungi, 2 ciuperci champinion crude taiate lamele fine de tot, 50 de grame de mozzarella, cateva felii de branza  camembert,mozzarella,  100 grame de cascaval gras o parte ras restul lasat felii, optional cateva felii de ardei iute, o mana de ruccola, oregano maruntit, sos de rosii pentru pizza ( daca am timp il fac eu din rosii decojite calite in ulei de masline cu oregano  sau busuioc maruntit daca nu pun de la cutie ), sare.

           Preparare : se intinde cu mana un blat de pizza subtire pe care il dam cu sos de rosii si presaram busuioc sau oregano in functie de preferinte :

 

pizza 1

 

           Dupa aceea lasam 10 minute la dospit si adaugam jambonul feliat si ciupercile si apoi presaram branza si punem feliile de camembert si de cascaval. Adaugam feliile de ardei iute si presaram putin oregano si sare.

 

pizza 2

 

              Se coace la temperatura maxima timp de 12-15 minute, pe treapta cea mai de jos a cuptorului, eu folosesc o tava speciala de pizza perforata pentru ca iese mai crocanta.  Este gata cand e topit complet cascavalul si are o crusta aurie, feliile de camembert nu se vor topi total :

 

pizza 3

 

           Se taie feliute si se presara ruccola, gustul ei aromat si usor iute ii da o aroma deosebita . In Romania am vazut ruccola la Kauffland si cred ca si la Cora se gaseste.

 

pizza 4

 

                     Va doresc pofta buna si sa invit sa gustati o felie :

 

pizza 5