Sylvia

 

   Aseara am facut pizza din nou  🙂  printre altele am facut si reteta asta, o adaptare de-a mea ca nu imi place pizza salami clasica.

   Avem nevoie de aluat de pizza ( preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ).

   Pentru compozitie am pus o bula de 125 de grame de mozzarella, cateva ciuperci din conserva de data asta ( au fost delicioase si astea) , o felie mare de jambon taiata bucatele, 4 felii de salam italian gras ( este bine sa fie mai gras sa nu se usuce de tot in cuptor) ,oregano, 2 linguri de sos de rosii.

    Preparare: intindem un blat de pizza subtire peste care punem 2 linguri de sos de rosii ( eu am folosit acum sos de rosii cu verdeturi pentru paste)  si presaram putin oregano. Lasam blatul putin sa mai dospeasca asa pana pregatim celelalte ingrediente. Punem un strat de rondele de mozzarela, apoi ciupercile si bucatile de jambon, presaram putin oregano si garnisim cu feliile de salam.

 

pizza salami

 

         Se coace in cuptorul preincalzit, pe treapta cea mai e jos. Eu ma copt-o asta la 210 grade timp de 15 minute ca sa ramana mai moale blatul, a iesit super aromata de la salam o sa mai repet reteta.

 

pizza salammi 1

       

                       Va doresc pofta  mare si va sevesc cu o felie :

pizza salammi 3