Sylvia

Saptamana trecuta am avut seara de pizza  si binenteles am incercat sa mai testez ceva retete noi asa ca am incercat ( printre altele 🙂 ) pizza salami.

Avem nevoie de aluat de pizza  facut din :500 grame de faina, 25 grame drojdie, o lingurita miere/zahar, aproximativ  250 ml apa, sare. In plus la aceasta pizza la final am framantat aluatul cu putina bere blonda , i-a dat o elasticitate  aparte, a fost foarte binevenita zic eu. Dupa ce se framanta bine si se lasa la dospit 30 de minute se tine la frigider macar 30 de minute, iese mult mai fraged si creste mai bine la copt.

Pentru garnisit pizza am folosit emmental ras ( are o aroma aparte zic eu ) si mozzarella, o lingura de sos de rosii, o jumatate de felie de jambon, cateva ciuperci proaspete, cateva felii de salam taiate subtire, cateva rondele de ardei iute si ierburi aromate uscate, eu am un amestec care contine si usturoi uscat si da un gust deosebit la pizza.

Preparare: intindem o foaie subtire de pizza si apoi o garnisim incepand cu stratul de suc de rosii si branza si continuam cu restul ingredientelor :

Coacem pizza in cuptorul preincalzit la 210 grade la mijlocul cuptorului pentru 12-15 minute, pentru un blat crocant cresteti temperatura. A iesit o minunatie de pizza aromata si tentanta 🙂 :