Sylvia

 

 

   Si ca sa termin cu seara de pizza 🙂 va prezint si celalalt sortiment nou, pizza regala i-am zis eu pentru ca sub aceasta denumire am mancat  prima data la un restaurant  pizza cu ou in mijloc. Este o pizza pe cat de frumoasa pe atat de buna, va invit sa testati o data .

 Avem nevoie de aluat de pizza  facut din  :500 grame de faina, 25 grame drojdie, o lingurita miere/zahar, aproximativ  250 ml apa, sare. In plus la aceasta pizza la final am framantat aluatul cu putina bere blonda , i-a dat o elasticitate  aparte, a fost foarte binevenita zic eu. Dupa ce se framanta bine si se lasa la dospit 30 de minute se tine la frigider macar 30 de minute, iese mult mai fraged si creste mai bine la copt.

Pentru garnisit pizza am folosit emmental ras ( are o aroma aparte zic eu ) si mozzarella, o lingura de sos de rosii, o jumatate de felie de jambon, cateva ciuperci proaspete,un ou,  o felie de jambon crud afumat, cateva rondele de ardei iute si ierburi aromate uscate, eu am un amestec care contine si usturoi uscat si da un gust deosebit la pizza mai bun decat oregano simplu.

  Preparare: am intins o foaie de pizza subtire cu o bordura putin mai groasa, am tapetat-o cu un strat de suc de rosii  si am lasat-o putin “sa respire” pana am pregatit si aranjat in straturi restul ingredientelor :

 

  Asezam pizza in cuptorul preincalzit la 220 -230 de grade si lasam timp de 10 minute. Dupa 10 minute scoatem pizza si turnam in mijlocul ei un ou crud, cu mai multa grija decat mine ca eu am spart putin galbenusul :

  Scadem putin temperatura la cuptor si mai lasam pizza pret de 4-5 minute pana este prins bine ou in asa fel insa inca galbenusul sa ramana moale. A fost deosebit de aromata, noi am mancat-o cu ulei iute picant special pentru pizza :