Sylvia

 

     Mi-a venit ideea sa fac acesta pizza dupa ce am vazut o reclama la tv 🙂 cu o pizza cu o coroana generoasa de branza .

    Avem nevoie de aluat de pizza preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie amestacat cu lapte  caldut si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu laptele si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ). Am lucrat aluatul cu lapte de data asta si am fost surprinsa  cat de fraged iese;

       Pentru compozitie avem nevoie de : 2 linguri sos de rosii, oregano, mozzarella , cascaval, sunca proaspata ( eu am pus jambon proaspat neafumat )  , cateva ciuperci champinion crude taiate un lamele fine, o mana de masline negre, optional ardei iute.

      Am intins foaia de pizza ( se lucreaza numai cu mana nu se foloseste ruloul de patiser pentru intins aluatul ca la foile obisnuite) , am intins peste aluat 2 linguri de sos de rosii si a presarat oregano si am mai lasat asa la dospit pana am pregatit restul ingredientelor. Am facut un blat mai mare ca sa pot rula apoi coroana:

 

pizza cu bordura

 

      Am aranjat pe marginea baltumui de pizza o coroana de mozzarella si de cascaval, ambele rase :

 

pizza cu bordura 1

 

    Am rulat apoi marginile si am presat putin ca sa se lipeasca aluatul :

 

pizza bordura 2

 

     Am aranjat apoi ingredientele pentru pizza, incepand cu cascavalul si mozzarella, apoi sunca si ciupercile. Am garnisit cu masline, ardei iute si oregano :

 

pizza bordura 3

 

      Se coace  timp de 12-15 minute, timpul poate varia in functie de cuptor :

 

pizza bordura final

 

     A iesit super buna,  aluatul foarte fraged si bordura foarte crocanta si aromata de la branza, va recomand reteta  :

 

pizza bordura felie